Ex tempore

Prvi dan prvomajskih počitnic smo se učenke 6. in 7. razreda odpravile na umetniško domačijo Soraj. Še prej smo se ob 8.00  zbrale pred šolo, kjer nam je učiteljica Manja Jerič povedala, kako bo potekal dan. Na ex tempore so sodelovale učenke 6. razreda Nina Črnčec, Lana Hohnjec, Sara Fanedl, Mia Krajnc, Anastazija Kauran ter učenka 7. razreda Nataša Knezar.

Ko smo prispele na umetniško kmetijo Soraj, nas je gospa Sonja Jerič povabila k zajtrku. Tam nam je postregla svoj domači kamilični čaj, ki je prijal vsem dekletom. Med zajtrkom nam je učiteljica razložila, da Soraj pomeni sončni raj in je kratica imen Sonja in Rado ter priimka Jerič.

Po zajtrku smo se odpravili na ogled domačije in umetniških del. Po ogledu si je vsaka učenka izbrala svoj motiv za slikanje. Učenke so za slikanje imele na voljo okoli 2 do 3 ure. Med tem je učiteljica Manja pripravljala lov na zaklad. Ko smo končali s slikanjem, nas je gospod ravnatelj pričakal s picami. Po odličnem obedu je bil čas, da se razdelimo v ekipe po 3. In lov na zaklad se je začel. Naloge so bile narejene tako, da smo ob ogledu domačije morale poslušati, da bi jih rešile. Zaklad je prvo našla Sarina ekipa, vendar je zmagala Anastazijina ekipa, saj Sarina ni opravila dodatnih nalog. Na koncu se je vse dobro izteklo, saj so vse učenke dobile nagrado (sladoled). Po lovu na zaklad nam je učiteljica pokazala, kako narediti sliko s prelivanjem barv. Ko smo končale vse izdelke, se je v lovu na zaklad preizkusila še učiteljica.

Izdelki učenk so razstavljeni v avli šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol. Dan se je odlično zaključil, zahvala gre učiteljici, ravnatelju ter staršem od učiteljice Manje Jerič.

Lana Hohnjec, 6. razred