Skrivnostni umor

V mestu polnem greha se vsak mesec zgodi najmanj en rop, ampak ta mesec to ni bil samo rop, saj se je med ropom zgodil tudi umor.

Policisti so v sefu banke našli lužo krvi in en naboj od pištole. Slutijo, da je bila žrtev čistilka, ki vsako noč čisti hodnik zraven sefa. Policisti niso odkrili nobene sledi, zato sem na kraj umora prišla jaz, najboljša detektivka v mestu.

Prišla sem na mesto ropa in iz torbe izvlekla lupo. Najprej sem pogledala na najbolj logično mesto, vrata sefa. Na sefu sem našla zlomljeno ključavnico in prstni odtis, ki ga v računalniških bazah še ni. Opazila sem tudi košček polomljene pištole, zato sklepam, da je zločinec udaril čistilko po glavi in jo nato ustrelil. Šla sem zaslišat ostale delavce v banki, povedali so mi, da sta bila takrat v banki samo čistilka in hišnik, ki je popravljal luči na hodniku. Hišnika in čistilke že od ropa ni bilo v službo. Seveda sem morala preveriti tudi domova od čistilke in hišnika, saj bi mogoče bila tam. Najprej sem šla k hišniku, pa ga ni bilo doma, našla sem samo njegov prstni odtis, ki ni ustrezal tistemu, ki sem ga našla v sefu. Nato sem šla k čistilki, kjer me je skoraj kap, ker sem jo srečala, kljub temu da vsi mislijo, da je mrtva. Opazila sem modrico na roki, ki kaže, da se je stepla. Pogledala sem okoli sebe in opazila sem, da ima samo drage stvari. Zato sem to povedala policistom, ki so jo odpeljali na sodišče, kjer zaradi pritiska ni zdržala in je priznala, da je ona ubila hišnika, ker jo je presenetil v sefu, kjer je ropal tudi on. Dobila je 30 let zapora.

Tako sem kot najboljša detektivka rešila še en primer.

Sara Fanedl, 6. razred