To smo mi …

Slovo

V življenju pride čas razhoda               Odhoda
Na pot postavlja nam preizkušnje        Izkušnje
Ko se moraš posloviti                          Odsloviti
Nikoli se tako ne izide                          Razide
Kot brez ljubljenih oseb biti                  Iti

Rene Farazin, Leon Gomolj, Blažka Grabušnik, 9. razred

Nuša Urbanič: “Sem vesela, prijazna in dosežem to, kar hočem. Vpisala sem se v gimnazijo, kjer me čaka še kar nekaj učenja. Letošnje leto bom zaključila z odličnim uspehom. Moj moto je: sledi svojim sanjam in nikoli ne obupaj.”

Katja Šnajder: “Sem odkrita, prijazna in vedno pripravljena pomagat. Moje šolanje bo kmalu zaključeno in iz šole bom odšla z lepimi spomini.”

Rene Farazin: “Sem vedno nasmejan, odkrit in rad pomagam. Vpisal sem se na Tehniški šolski center Maribor, ker imam rad vse, kar ima motor, rad se vozim z motorjem. V prostem času se ukvarjam s športom. Šolo bom imel v lepem spominu, saj so se tu zgodile najboljše stvari, učitelji so nas včasih malo kritizirali, a vedno so bili dobri. Za vedno si jih bom zapomnil.”

Leon Gomolj: “Sem prijazen, vesel in rad pomagam. Najbolj se potrudim za stvari, ki me zanimajo ali pomagajo drugim. Rad popravljam in se vozim z motorjem ter igram računalniške igre. Vpisal sem se na Tehniški šolski center Maribor.”

Maj Zarnec: “Sem prijazna, tiha in vesela oseba. Imel bom dobre in slabe spomine na osnovno šolo. Zaključil bom s prav dobrim uspehom. Rad se vozim s kolesom. S prijatelji rad igram računalniške igre.”

Florijan Garmut: “Najbolje sem si zapomnil, kako smo se fantje pred vsako uro zbirali na stranišču in kako smo med prosto uro zvonili.”

Rebeka Najdenik: “Se rada smejim in sem skoraj vedno dobre volje. Sem prijazna dobrosrčna, razumevajoča in spoštljiva. Uspešna sem na športnem področju. Nisem rada v središču pozornosti.”

Tinkara Knuplež: “Moji hobiji so balet, igranje košarke in druženje s prijatelji. Zelo rada se smejem. Sem vesela oseba.”

Blažka Grabušnik: “V prostem času sem rada v naravi in se rada rolam. Po karakterju sem vesela in radodarna. Imam eno sporočilo za učence: nikoli se ne sekirajte glede ocen, življenje se vrti okrog drugih pomembnejših stvareh.”

Luka Terbuc: “Po karakterju sem prijazen, dobrosrčen in rad delam. Moji hobiji so igranje biljarda in računalniških iger. V prostem času rad na računalniku 3D modeliram, poslušam heavy metal, zato imam rad šale s črnim humorjem. Vpisal se bom na SERŠ.”

Marko Igrec: “Na osnovno šolo bom imel lepe spomine. Pogrešal bom sošolce in naše norčije. Rad igram harmoniko in se vozim z motorjem. Vpisal sem se na gradbeno šolo, saj želim postati gradbenik.”

Simon Lubi: “Rad igram nogomet, osnovna šola mi bo ostala v lepem spominu. Moj moto je, da ko je najhuje, moraš najbolj stisniti in vztrajati.”

Rene Jaušovec: “Na osnovno šolo bom imel lepe spomine, pogrešal bom prijatelje. Najraje igram računalniške igre in nogomet. Vpisal sem se na SERŠ, ker se rad ukvarjam z računalništvom.”

Domen Sulcer: “Osnovna šola mi bo ostala v lepem spominu. Predvsem bom pogrešal prijatelje, naše norčije, kot je zvonjenje sredi pouka, “špricanje” ure, skrivanje pred učiteljicami … V prostem času rad igram računalniške igrice in nogomet. Vpisal sem se na Tehniški center Maribor, smer strojni tehnik.”

Denis Smrekar: “Iz osnovne šole bom predvsem pogrešal prijatelje. Najraje se ukvarjam z nogometom. Vpisal sem se na Tehniški center Maribor, smer tehnik mehatronike.”

Marko Knezar: “Na osnovno šolo me vežejo lepi spomini, pogrešal bom sošolce, vendar jih bom občasno videl tudi v mestu. V prostem času najraje igram nogomet in seveda računalniške igrice. Vpisal sem se na SERŠ, smer elektrotehnik.”

Dominik Jaušovec: “Iz osnovne šole odhajam z lepimi spomini, saj sem se z vsemi sošolci in sošolkami dobro razumel, skupaj smo marsikaj ušpičili. Svoje sošolce bom zelo pogrešal. Vpisal sem se na Biotehniško šolo Maribor, smer kmetijsko-podjetniški tehnik.”

Rebeka Muhič: “Sem vesela, prijazna, radovedna in zelo rada govorim. V prostem času rada poslušam glasbo. Vpisala sem se na Tretjo gimnazijo Maribor, smer predšolska vzgoja.”

Nika Gamser: “Svoj prosti čas najraje preživim z družino in hišnimi ljubljenčki. Trudim se živeti po načelu: “Pot bomo našli ali pa jo naredili.” (Hanibal). Vpisala sem se na Prvi gimnazijo Maribor.”

Ana Šefer: “Sem prijazna in vesela. V prostem času rada poslušam glasbo in se družim s prijatelji. Šolanje bom nadaljevala na Tretji gimnaziji Maribor.”

Simon Špindler: “Sem prijazen, komunikativen in vedno vesel. V prostem času rad igram kitaro, nogomet in računalniške igre. Obiskujem tudi glasbeno šolo Muziklub in treniram pri NK Jurovski Dol. Naslednje leto bom obiskoval Biotehniško šolo Maribor.”

Nika Ornik: “Jeseni bom začela obiskovati Prvo gimnazijo v Mariboru. . Rada ima otroke, zato sem  sodelovala pri prostovoljstvu, kjer smo s sošolkami po končanem pouku pomagale 1. razredu. Moj  najljubši predmet je glasba, saj sem  z njo povezana že od otroštva.”

Eva Konrad: “Iz osnovne šole mi bo v spominu ostalo vodenje šolskih prireditev in to, da sem pri fiziki pokvarila merilni trak in skozi okno računalniške učilnice vrgla sošolkin copat. Vpisala sem se na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor, smer gastronomsko-turistični tehnik.”

Naj vas na vaši poti spremlja misel: “Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.” (Albert Einstein)

To leto si bo zagotovo zapomnila tudi učenka 9. razreda Nika Gamser, ki jo krasi delavnost, smisel za likovno in besedno izražanje. Njeno ime se bo zapisalo v ZLATO KNJIGO.

Nika Gamser
Navdih za pesem

Kako naj vendar napišem pesem,
če je pa dan tako resen!

Nebo je oblačno, sonca ni,
na tak dan vsak samo spal bi.
TIHO VSI!
Trudim se pesem napisati!

Včasih je za pesem težko dobiti navdih,
včasih je dovolj že vetra pih.

Takrat nekaj šine mi v glavo …
Saj pesem vendar že imam,
pred nosom sem jo jaz imela,
še sama sem jo zaživela.