Utrinki iz šolskih klopi

Nika Urbanič, 8. razred

Šola ni samo učenje in sedenje v šolskih klopeh, ampak je lahko tudi nekaj več. Čas v šoli lahko preživimo tudi koristno in pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo.

Že drugo leto zapored smo na naši šoli december popestrili s  prazničnimi voščili. Da bi december bil bolj prazničen, sem izdelala veliko voščilnico, ki smo jo nato pritrdili na steno tretje triade. Namen voščilnice je bil, da bi drugim namenili lepe želje ob praznikih. Hkrati pa je bila šolska skupnost dobrodelna in smo učenci naše šole zbirali igrače in knjige, ki jih več ne potrebujemo.  Vse igrače in knjige, ki smo jih zbrali, je šolska skupnost ponovno darovala Kriznemu centru za žrtve nasilja v družini Maribor. Tega so bili zelo veseli. Učenci pa smo bili nagrajeni s šolskim plesom v telovadnici šole.

Prav tako na naši šoli poteka vsako leto teden otroka. Letošnja tema je bila Povabimo sonce v šolo. Šolo smo naredili bolj sončno s športnimi aktivnostmi, med nas je tudi prišla sončna osebnost Igor Plohl, ki nam je zaupal svojo zgodbo o nesreči, ki se mu je zgodila. Zaradi le-te je sedaj na invalidskem vozičku. Kljub vsemu se je pobral in začel znova živeti. Iz tega smo spoznali, da ne smemo nikoli obupati in da moramo ceniti to, kar imamo.

Teden otroka je naš teden in smo si lahko sestavili jedilnike in uživali ob hrani, ki nam je všeč.

Z bralnimi minutkami smo se lahko preizkusili v govorjenju na radiu. Brali smo zgodbe, s katerimi smo želeli poudariti pomen prijateljstva, pomoči in vztrajnosti. Teden otroka smo zaključili s sončnim plesom in tako polepšali še en dan v šolskih klopeh. Devetošolci  bomo naše utrinke zaključili z valeto.

Takih dni na šoli bi moralo biti več, saj se lahko iz njih naučimo pomembnih stvari, ki jih bomo lahko uporabili več krat v življenju.

Katja Šnajder, 9. razred