Teden otroka

Jan Kolarič, 3. razred

Letošnja osrednja tema čudovitega tedna otroka, ki ga nestrpno pričakuje vsak otrok, je bila Povabimo sonce v šolo. In res. Skozi ves teden smo se vsi učenci na šoli trudili širiti toplino in veselje med ostale in s tem prinašali k nam dobro voljo – sonce. Pred prvo šolsko uro smo vsakodnevno poslušali radijsko oddajo enega izmed razredov (od šestega do devetega). Čez cel teden so se na naši šoli dogajale prav zanimive reči, kar je prispevalo k temu, da smo si ta teden še posebno dobro vtisnili v spomin.

V ponedeljek je za učence šestega, osmega in devetega potekal športni dan. Veliko otrok se je v šolo odpravilo peš ali s kolesom. Za ta športni dogodek so učitelji pripravili kros. Nekaterim je šlo bolje, drugim manj, vendar smo kros pretekli prav vsi. Zato smo tudi vsi zmagovalci! Po napornem krosu se je pričela zabava. Učenci so igrali nogomet in odbojko na mivki ali pa novo igro, pri kateri so učenci z boki morali spraviti veliko gumijasto žogo v gol nasprotnika. Osmi in deveti razred je imel prav poseben izziv. Učitelji so nas namreč izzvali na tekmo v odbojki. Izid ni bil takšen, kot so si ga sicer želeli učenci, vendar smo se kljub temu zabavali.

V torek se sicer ni dogajalo na šoli nič posebnega, vendar učitelji niso smeli ocenjevati, saj je to naše pravilo ob tednu otroka.

Sreda pa je bila polna raznih dogodkov. Mlajši otroci so imeli športni dan in so prav tako pretekli kros. Za šeste, osme in devete razrede pa je bil organiziran tehnični dan. Namenjen je bil otrokom in temu, da se seznanijo z različnimi poklici in srednjimi šolami. Ta dan je bil seveda zelo pomemben za deveti razred. Predstavilo se je veliko srednjih šol, vendar predstavitev ni potekala kakor po navadi v obliki tržnice poklicev, ampak po razredih.

Naslednji dan nas je v šoli pričakal prav prijeten obisk. K nam je prišel gospod Igor Plohl, ki je pripravil poseben program in nam predstavil tragično zgodbo svojega življenja. Gospod Plohl je namreč na invalidskem vozičku, kar mu življenje precej otežuje. O svoji nesreči je sam napisal pravljico Lev Rogi, ki opisuje tudi njegovo oteženo življenje po tragediji. Ker pa je gospod Igor zelo pozitivna oseba, je k nam prinesel veliko luč sreče in en velik žarek sonca.

Tudi petek je bil nekaj posebnega! V telovadnici naše šole smo namreč organizirali poseben sončni ples, ki je predstavljal konec uspešnega in zabavnega tedna otroka. Za vstopnino so si morali otroci obleči nekaj rumenega ali pa izdelati rumeno sonce. Na njem smo se izredno zabavali, plesali in smejali. Ker pa med plesom ni bilo časa za počitek, smo na koncu bili utrujeni prav vsi.

Teden otroka nam je prinesel vse, kar si lahko učenci sploh želimo. Ne samo da smo se zabavali, plesali, igrali, naučili smo se veliko novih stvari in spoznali razne srednje šole. Ne smemo pozabiti, da smo učenci sami oblikovali jedilnik za cel teden. Kljub vsem norijam in lepim doživetjem smo vsi bili veseli, ko je pred vrata stopil vikend in z njim čas počitka. Med njim smo si morali tudi zbistriti glave in se s tem pripraviti na začetek pravega pouka.

Nika Gamser, 9. razred